Wanneer wordt jouw droom werkelijkheid?

Gepubliceerd op 4 juni 2022 om 15:02

Hilversum, 4 juni 2022

"Zie je je dromen? Teken ze dan en hang ze op zodat je deze vaak ziet ter herinnering aan jouw reis naar jouw doel."

Dromen die we 's nachts hebben, zijn we in de meeste gevallen 's ochtends alweer vergeten. Voor het onthouden van onze dromen moeten we wakker zijn. Sigmund Freud heeft gesteld in zijn boek 'de droomduiding' dat een droom altijd een wensvervulling is, meestal van een onderdrukte wens. Stop jij je dromen ook weg? Of ben je nog niet wakker en zie je ze niet?

Soms verliezen we onze dromen en daarmee onze doelen uit het oog. Meestal komt dit door belemmeringen die ons tegenhouden. Als we in onze slaap dromen, kunnen we met onze fantasieën van alles verzinnen om de belemmeringen te omzeilen. We stellen ons water voor en springen letterlijk in een zeilboot om de belemmeringen te omzeilen. Of we zorgen dat we het doel met een touw naar ons toe kunnen trekken. Noem iets bijzonders en het lukt in je dromen. 

 

 

In het echte leven gaat dit niet zo makkelijk. Misschien denk je wel dat het vaker moeilijk is dan makkelijk en is dat een reden om het maar niet meer te proberen. Uitspraken zoals "die droom is niet voor mij weggelegd" of "het is mij niet gegund" laten zien dat de belemmeringen zo in de weg zitten dat de droom uit beeld raakt. Weet dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt en kijk eens naar de onbekende weg die je nog niet hebt bewandeld. Mogelijk liggen daar kansen om je dromen alsnog te kunnen verwezenlijken. 

Zie je je dromen? Teken ze dan en hang ze op zodat je deze vaak ziet ter herinnering aan jouw reis naar jouw doel en mocht je hulp nodig hebben, neem dan contact met mij op om samen naar jouw doel toe te werken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.