Wanneer stroomt jouw emmer over?

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 17:34

Hoe hoog kan bij jou het water stromen voordat de emmer overloopt? We gaan onszelf makkelijk voorbij, slaan geen acht op ons gevoel. Vandaag was ik met een goede vriendin in gesprek over wat wij nu eigenlijk willen en nodig hebben. Waar krijgen we energie van? Waar worden we gelukkig van?

Vandaag was dat een goed gesprek met een warme vriendin in het warme zonnetje☀️ #opladen #zelfzorg #coaching

 

Luisteren naar je lichaam, je gevoel, het is zo makkelijk om het niet te doen ten behoeve van processen die door moeten blijven gaan. Het woord moeten hoor ik vaak voorbij komen in gesprekken met mijn coachees. Moeten we wel echt? Is het niet gewoon mogen? Is dit moeten wel goed voor ons zelf? We hebben maar een bepaald vat met energie dat wij aan kunnen spreken. Ik vergelijk het vaak met een ui. Deze heeft verschillende lagen waarvan elke laag energie bevat tot je bij de kern van de ui komt. Je laatste reserve.

Af en toe verbruik je iets meer lagen van de ui en daarna laad je weer even op en is de ui weer compleet. Dat is een normale energiebalans. Pel je meer lagen van de ui af dan dat je opbouwt, dan kom je op een gegeven moment je laatste reserve tegen. Alarmbellen gaan dan echt bij iedereen rinkelen. Dit gaat niet goed als de energie in dit tempo weglekt. Je lichaam gaat protesteren. Wat je normaal allemaal zo makkelijk af gaat, lukt niet altijd meer. Je voelt je niet top en worstelt, want alle ballen moeten hoog gehouden worden. Er hoeft op zekere moment maar een klein beetje "teveel" gevraagd te worden van je en je stort in. Niet wetend waarom, want wat is er op dat moment nu eigenlijk aan de hand? Herkenbaar?

Je emmer stroomt over. Er is te weinig aandacht geweest voor wat je lichaam al vertelde. 

Wil je hulp bij een burn out? Neem dan snel contact op. Dan gaan we samen op zoek naar jouw balans en handvaten met aandacht voor jezelf.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.